10 ile 20 arasındaki sayıların çarpımı
Sadece çarpım tablosundaki tek haneli sayıları değil, iki basamaklı çok daha büyük sayıları da ezber yapmadan zihinden saniyeler içinde çarpabilirsiniz. Bu kategorideki ilk videoyu izleyip hemen uygulayabilirsiniz. Şimdiden başarılar.
Pisagor - Sayıların Babası
Pisagor ya da Pythagoras, M.Ö. 570 - M.Ö. 495 yılları arasında yaşamış olan İyonyalı filozof, matematikçi ve Pisagorculuk olarak bilinen akımın kurucusudur. En iyi bilinen önermesi, kendi adıyla anılan Pisagor teoremidir.
El - Harezmi
Hârizmî ya da tam adıyla Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî, Matematik, gökbilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı.
Leonardo Fibonacci
Leonardo Fibonacci, yaygın olarak ismiyle Fibonacci diye anılan, orta çağın en yetenekli matematikçisi olarak kabul edilen İtalyan matematikçi.
Pierre de Fermat
Bask kökenli Fransız hukukçu ve matematikçidir. İlk öğrenimini doğduğu şehirde yapmıştır. Yargıç olmak için çalışmalarına Toulouse’de devam etmiştir.
Carl Friedrich Gauss
Carl Friedrich Gauss ya da Gauß, Alman matematikçi ve bilim insanı. Katkıda bulunduğu alanlar; sayılar kuramı, analiz, diferansiyel geometri, jeodezi, elektrik, manyetizma, astronomi ve optiktir.
© 2024 Matematik Atölyesi - Tüm Hakları Saklıdır.
Altuğ Tekin 2024
Yurtdışı eğitimi için ön koşul olan programlara matematik konusunda tam hazırlık...